armpijn
Pijn in de duimzijde van de hele arm tot aan de wijsvinger en duim. Maar ook Pijn tussen de schouderbladen en op de borst wordt vaak veroorzaakt door triggerpoints in de Scheve spier (Scalenus). Mensen met Triggerpoints in de Scheve spieren hebben vaak last van koude of tintelende handen.

Bij actieve Triggerpoints vindt men vaak ook een paradoxale/hoge ademhaling die vaak samen gaat met stress. Deze spier is ook vaak betrokken bij longziekten als Astma, Bronchitis of COPD.

Onderzoek

Op het plaatje hiernaast zie je kruisjes staan en gebieden van rode puntjes.

De kruisjes geven de triggerpoints aan, de rode puntjes waar de pijn kan zitten (uitstraling).

Je gaat op zoek naar de triggerpoints met de vingertoppen van je wijsvinger, middelvinger en ringvinger. Het is niet makkelijk om deze triggerpoints te vinden. Maar door je hoofd te draaien en het iets laten hangen van je hoofd naar de kant die je behandelt kan het lukken.

Je zoekt naar een snaartje/elastiekje in de spier, die wegschiet als je er dwars overheen gaat. Dat snaartje is een triggerpoint.

Gevonden? Top! Nu kan je de spier masseren volgens de richtlijnen.

armpijn

De massagerichtlijnen

Je geeft goede druk wanneer je gewoon kan blijven ademen en de druk prettig is.

De spier masseer je met de topjes van wijsvinger, middelvinger en ringvinger. Je maakt een langzame strijking van boven naar beneden.

Geef meer druk tijdens uitademing en minder bij inademing

Geef niet meer dan 6 strijkingen per punt en niet vaker dan 3 keer per dag