Wat is sportmassage?

rugmassage

Een mooie definitie van sportmassage is:

“Het toepassen van een aantal handgrepen op een ontbloot lichaamsdeel van een gezonde sporter, met als doel de lichamelijke conditie te verbeteren, te bestendigen en/of eventuele nadelige gevolgen van zijn/haar sportbeoefening weg te nemen.”

Waarom sportmassage?

Sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van een lichamelijke inspanning, terug te dringen. De afvalstoffen die vermoeidheidsverschijnselen, pijn of kramp veroorzaken worden uit de spieren gemasseerd.

Een effect van massage is psychische en lichamelijke ontspanning. Naast het ontspannen gevoel dat dit geeft, zal ook dit effect het lichaam sneller laten herstellen. De stofwisseling wordt positief beinvloed. Hierdoor herstelt men sneller en kan men weer sneller een bepaalde prestatie leveren.

Voor wie is sportmassage bedoeld?

Sportmassage is bedoeld voor alle sporters, de recreatieve sporter en de sporter die zijn sport op hoger niveau beoefent. Het functioneren van de spieren verbetert door gerichte massages. Ook als er geen klachten zijn, is een bezoek aan de sportmasseur zinvol. Kortom, ook voor de niet sporter is sportmassage belangrijk!

Door deskundige massage en advies kunnen blessures sneller en beter genezen. Verder zullen nieuwe aandoeningen minder snel optreden door een verbeterde spierfunctie en een verbeterd lichaamsgevoel. Als ondersteuning voor intensieve training is massage dus effectief.

rugmassage