Wat is stoelmassage en wat zijn de voordelen ervan?

stoelmassage
Gedurende tien of twintig minuten wordt er over de kleding heen gemasseerd in een speciaal ontwikkelde stoel. Deze stoel is een hulpmiddel en masseert niet zelf. De intentie van deze massage is preventief, het kan gezien worden als een soort onderhoudsprogramma voor het lichaam. De massage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen, handen en heupen. Het resultaat is dat men zich ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest!

Een makkelijke keuze…

  • Stoelmassage kan over de kleding heen worden gegeven, je hoeft je dus niet uit te kleden.
  • Je voelt je zittend vaak comfortabeler dan liggend.
  • Er komt geen olie aan te pas. Je kan direct weer over tot de orde van de dag.
  • Stoelmassage kan overal en op elk tijdstip worden gegeven.

Waarom Stoelmassage

Aan de universiteit van Miama (USA) hebben ze onderzocht wat het effect van stoelmassage is. De hersenactiviteit van de proefpersonen vertoonden na 5 weken stoelmassage een verassende verandering, er was sprake van een verhoogde helderheid en rust. Deze groep kon wiskundige vraagstukken sneller en correcter oplossen dan de controlegroep. Bovendien meldden de proefpersonen minder vermoeid en onzeker te zijn. Kortom een algeheel welbevinden.

Nodig mij uit voor een bezoek, en ervaar de voordelen van een stoelmassage.

Belastingvoordeel voor bedrijven

Omdat de werkgever de stoelmasseur contracteert en betaalt en dus afnemer is van de prestaties, heeft hij om die reden, op grond van artikel 15 van de Wet op de omzetbelasting 1968, recht op aftrek van voorbelasting.

Deze voorbelasting betreft de 21% b.t.w. die over de diensten van de stoelmasseur en de eventuele reiskostendeclaratie betaald wordt.

Ten tweede kan de opdrachtgever het gehele factuurbedrag excl. de b.t.w. (want die heeft hij al teruggekregen) als bedrijfskosten opvoeren.
Zodoende betaalt hij/zij minder inkomstenbelasting.

Bovenstaande is overigens alleen aftrekbaar onder de volgende condities:

  1. De opdrachtgever heeft de stoelmassage in een ARBO-plan staan waarin duidelijk gemaakt wordt dat dit een positieve uitwerking heeft op de werknemer
  2. De massages dienen onder werktijd plaats te vinden
  3. De werknemer betaalt geen eigen bijdrage.

(Bron: www.minfin.nl)

hulpmiddelen

Zorgverzekeraars

Afhankelijk van hoe je aanvullend verzekerd bent, vergoeden zorgverkeraars de behandelingen geheel of gedeeltelijk. Per jaar kunnen zorgverzekeraars een beroepsvereniging wel of niet opnemen in hun erkeningenbeleid. Het is raadzaam hierover eerst met jouw zorgverzekeraar contact op te nemen!